BEAUTYCASE | INRICHTING BEZOEKERSCENTRUM
Inrichting bezoekerscentrum Natuurboerderij Lammerburen

Voor Natuurboerderij Lammerburen heeft Dycon het bezoekerscentrum ingericht. De boerderij is de oudst bekende broedplaats van steenuilen in Groningen. Er wordt voorlichting gegeven en er worden lezingen gehouden over uilen, weidevogels, akkervogels en agrarisch natuurbeheer. Ook aan de cultuurhistorie van het Nationaal Landschap Middag -Humsterland wordt ruim aandacht besteed door Jan Enne en Tineke Haack.
Met behulp van subsidies en giften van sponsoren is de boerderij voorzien een nieuwe ruimte waar informatie kan worden gegeven aan diverse groepen (60 personen), scholen en individuele bezoekers. Dycon voorzag (met behulp van Jan Enne, Tineke en de stichting Wierde en Dijk) de bezoekersruimte van displays waarop informatie wordt weergegeven over de drie eerder benoemde thema's. Tevens heeft Dycon er een interactief element aan toegevoegd. Een aantal displays zijn voorzien van digitale foto displays met geluid. Bezoekers kunnen zo informatie inwinnen over vogels in het Middag Humsterland gebied, ze bekijken en ook direct beluisteren. Bovendien is er op de oude "deel" van de boerderij een wand voorzien van een beprint meshdoek met de tekst: Ontdek Boerderij Lammerburen". Een paneel biedt ruimte voor een drietal knoppen waarop bezoekers kunnen drukken. Zodra dat gebeurd worden opgezette uilen uitgelicht en wordt een geluid ten gehore gebracht van het betreffende dier.
Dycon heeft in samenwerking met Jan Enne een digitale presentatie gemaakt van het ontstaan van Middag Humsterland. In een animatie nemen we de bezoeker mee door de eeuwen heen en zien we de glooiing van het land veranderen en wierdedorpen als Oldehove ontstaan. We raden u aan eens een kijkje te nemen in het bezoekerscentrum, je leert er veel over het fantastisch mooie gebied Middag Humsterland en de diverse soorten flora en fauna die er te vinden zijn.