BEAUTYCASE | ARTWORK DEMO F-16 KLU
3D Visualisatie en artdirections demo F16

Het F-16 demoteam is het paradepaardje van de Koninklijke Luchtmacht en vliegt over de hele wereld vliegshows. De F-16 van het demoteam is al jaren voorzien van een opvallende signing. Sinds 2007 droeg de kist het "Sonic Boom" kleurenschem dat eveneens door Reinforce was bedacht.
In samenwerking met Reinforce hebben we een nieuw kleurenschema omgetoverd naar een F16 in 3D. Met deze 3D visualisatie is het nieuwe kleurenschema aan de Luchtmacht gepresenteerd.
Op basis van het artwork en de presentatie heeft de Luchtmacht er voor gekozen het nieuwe oranje thema over te nemen. Het WK stond voor de boeg en het oranje gevoel werd door de leeuw tekening extra geaccentueerd.
Om de tekening over te zetten van fictie naar "real life" heeft Dycon de nodige aanpassingen verricht aan het ontwerp. Vervolgens zijn de uiteindelijke tekeningen bij Fokker in Woensdracht op de J-015 geprojecteerd en is het toestel gespoten. Op 2 april 2009 werd het toestel op vliegbasis Volkel gedoopt door F-16 vlieger Ralph Aarts.

Inmiddels heeft de demokist haar kunsten op diverse vliegshows en Luchmachtdagen getoond.
En na afloop van het WK begeleide het demoteam het Nederlands Elftal naar Schiphol met de Orange Lion!